KARA
TURLARI
GEMİ-NEHİR
TURLARI

BENİN - TOGO - GANA: Voodoo Festivali

Gana - Benin - Togo: Voodoo Festivali

08 Ocak 2024 - 19 Ocak 2024
Bu turda kontenjanımız tükenmiştir.

Yol Arkadaşı

Tur Bölgesi

Benin-Togo-Gana

Zorluk Seviyesi

Uzun etaplı ve yorucu bir rotadır. Sahilden uzaklaştıkça kalınan otellerin kalitesi değişkenlik gösterebilir.

Kıyafet Tercihleri

Tur boyunca rahat hareket edebilmeniz için yanınıza rahat kıyafetler almanızı tavsiye ederiz.

Vize Bilgisi

3 ülke için de vize gereklidir.

Zaman Dilimi

Türkiye; Gana ve Togo'dan 3 saat, Benin’den 2 saat ileridedir.

Uçuş Süresi

İstanbul-Cotonou 7 saat 30 dakika,

Accra-İstanbul uçuşu 6 saat 45 dakikadır.

Önerilen Uçuş Bilgileri:

İstanbul - Cotonou / THY / TK 559 / 8 Ocak 2024 / 18:30 – 23:40

Accra - İstanbul / THY / TK 630 / 19 Ocak 2024 / 20:55 – 06:55 (+1)​

**Uçak bileti fiyata dahil değildir.

Para Birimi

Gana Cedisi, Batı Afrika Frangı (Togo,Benin)

Sağlık

Sarı Humma aşısı gereklidir.

Batı Afrika yüzyıllar boyu Avrupalı kaşiflerin hep merak ettiği, bir o kadar da korktuğu gizemli topraklar olmuştur. Tarihte iz bırakan kaşifler bile 19. yy öncesinde sadece kıyıdaki köyler ve limanlara uğramış ve günümüze kalan batı izleri hep sahil şeridinde kalmıştır. Ancak gerçek Afrika içlere girildikçe başlar. Kadim ruhların rehberliğinde düzenlenen hayatlar ve yüzyıllardır bozulmamış gelenekler bulunur.​

Teknolojinin gelişmesi ve zengin yeraltı kaynakları uzun zamandır sömürgecilerin gözlerini bu topraklara dikmesine sebep oldu. Deforme edilmeye, geçmişte yaşananlardan farklı şekilde kültürel olarak köleleştirilmeye çalışılan bu kültürler ise direnmeye devam ediyorlar. ​

Eski ruhların rehberliğinde kayıp kabilelerin dünyalarını keşfetmek için,​

Voodoo ülkesinin kalbinde, voodoo büyücülerinin gizemine hayran olmak, Voodoo ruhlarının hâlâ insanlar üzerinde yarattığı büyük etkiyi öğrenmek için,​

Kayalık bir dağda yaşayan Taneka kabilesi topraklarını terk etmeden,​

Tamberma halkının masalsı kil kaleleri yıkılmadan,​

Kısacası Dünya Değişmeden,​

Voodoo Festivali'ne katılıp, ormanların son büyük Afrika monarşilerinin ihtişamına tanık oluyoruz.​

1.Gün

1.GÜN - 8 Ocak 2024 Pazartesi: İstanbul – Cotonou (Benin)

  • İstanbul Havalimanı dış hatlar gidiş terminalinde rehberimizle saat 15:30’da buluşma.​
  • Türk Havayolları’nın TK559 sefer sayılı uçuşuyla 18:30'da uçuş ve 23:40'da Cotonou’ya varış.​
  • Otelimize transferden sonra dinlenmek için serbest zaman.​

Konaklama: Hotel du Lac 3* vb.

2.Gün

2.GÜN - 9 Ocak 2024 Salı: Ouidah – Ganvie - Porto Novo (130 km/3saat)

Kahvaltıdan sonra Nokwe Gölü’nü tekne ile geçtikten sonra Sahil şeridindeki en büyük ve en güzel Afrika köyü olan Ganvié'ye ulaşıyoruz. Yaklaşık 25.000 kişilik Tofinou kabilesi balıkçılıkla geçinir ve tik ağacından yapılmış yaprak çatılı evlerde yaşarlar. Bugüne kadar geleneklerini ve çevresini korumayı başaran Ganvie yerlilerinin hayatı parlak renkli kanoların etrafında geçiyor.
Ganvie turu sonrası Benin’in başkenti ve ikinci büyük şehir olan Porto-Novo’ya doğru yola çıkıyoruz.
Porto-Novo’da Yerel Pazar, Etnografya Müzesi, Ulu Cami ve Da Silva Müzesini geziyoruz.
Gezimizin sonrasında UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Porto-Novo tarihinin izini süren 300 yıllık Kral Toffa Sarayı ziyaretinden sonra Kral ile buluşacağız.
Cotonou’ya dönüş ve otelde konaklama.

Yemekler: Sabah, Öğle, Akşam

Konaklama: Hotel du Lac 3* vb.

3.Gün

3.GÜN - 10 Ocak 2024 Çarşamba: Voodoo Festivali, Ouidah(100km/2saat)

Her 10 Ocak, Benin'de geleneksel dini ve onunla ilişkili tüm kültleri onurlandıran ulusal bir kutlama günüdür. Özellikle Ouidah’da, binlerce ustanın, geleneksel liderlerin ve fetiş rahiplerinin katıldığı bir çok voodoo töreni düzenleniyor.
Ouidah, 18. yüzyılda Dahomey ordusu tarafından alındıktan sonra ana köle limanlarından biri oldu. Bugün kasaba Afro-Portekiz mimarisine sahiptir. Yerlilerin rahatlığı, dalga sesleri ve davul ritimleri ile uyum gösteriyor. Bruce Chatwin’in "Ouidah'ın Yardımcısı" kitabında çok iyi tarif edilen zamanın ortadan kalktığı bir atmosfer.
Ouidah tarihinin ve köle ticaretinin müzesi olan Python Tapınağı ve Portekiz Kalesi'ni ziyaret ediyoruz. Daha sonra şehir turumuza, kölelerin gemilere bindikleri "dönüşü olmayan" sahile “köle yolunu” izleyerek son veriyoruz.
Catonou’ya dönüş ve otelde konaklama.

Yemekler: Sabah, Öğle, Akşam

KonaklamaHotel du Lac 3* vb.

4.Gün

4.GÜN - 11 Ocak 2024 Perşembe: Ketou – Abomey(250km/6saat)

Ardından Ketou'ya geçeceğiz. Kétou şehrinin, günümüzde Nijerya'da Ile-Ife'nin Yoruba krallığını yöneten Sopasan’ın oğlu ve Oduduwa'nın torunu Ede tarafından kurulduğu söylenir.
Ketou’da Fetiş pazarını ziyareti edip, Fetiş Rahibi ile buluşacağız.
Ardından muhteşem Gelede maskeleri danslarına katılacağız. Gelede, Güney Benin’in Voodoo dinindeki ana tanrılardan biri olan demir tanrısı Ougun’un kızıdır. Gelede ayrıca Gelede maskelerini taşıyıp özel danslar düzenleyen bir topluluktur. Gelede gösterileri, her maskenin genellikle mizahi veya ironik bir karakteri temsil ettiği batı tiyatrosunu hatırlatıyor. Kısa öykülerin canlandırıldığı bu gösterilerde maskelerin bu teatral yönü, sadece köyü eğlendirmek değil eğitme işlevine de sahiptir. Etrafta dolaşan renkli kıyafetler giymiş dansçılar bizi büyüleyici bir gösterinin içine çekecek.
Akşam yemeği ve geceleme Abomey’deki otelimizde.

 

Yemekler: Sabah, Öğle, Akşam

KonaklamaHotel L'auberge d'Abomey vb.

5.Gün

5.GÜN - 12 Ocak 2024 Cuma: Abomey – Dassa(70km/2saat)

Otelde alacağımız kahvaltı sonrasında Kraliyet Sarayı'nı ziyaret edeceğiz. Unesco Dünya Mirası Listesi'nde bulunan müze-sarayda eski yöneticilere ait eşyalar sergileniyor. Krallık ekonomisi uzun süre köle ticaretine dayanıyordu. Kraliyet ordusu cesurluğu ve agresif savaşçı ruhu ile ünlü bir kadın birliğini de içeriyordu. Güçlerinin zirvesinde saray hareminde 4.000 kadar kadın vardı.

Dahomey kralını ziyaret ettikten sonra, Dassa’ya hareket ediyoruz.

Ardından Egun Seromonisini izleyeceğiz. Egun çok güçlü bir maskedir. Vefat eden insanların reenkarnasyonu, saldırganlıkları ve öngörülemeyen hareketleriyle bilinir ve korkulur. Yoğun renklendirilmiş maskeler, kırmızı tonlarından oluşan çok sayıda bezle kaplanmıştır. Ormandan ortaya çıkarlar ve köyün sokaklarında alay oluştururlar. Kimse çok yaklaşmaya cesaret edemez çünkü hiç kimse Egun tarafından dokunulmak istemez. Herhangi bir temasın ölüm tehlikesi taşıdığına inanılır. Dikkatli olsak iyi olur!
Akşam yemeği ve geceleme Dassa’daki otelimizde.

Yemekler: Sabah, Öğle, Akşam

Konaklama: Jeco Hotel 4* vb.

6.Gün

6.GÜN - 13 Ocak 2024 Cumartesi: Dassa – Natitingou(340km/7saat)

Oteldeki kahvaltımızdan sonra Voodoo tarikatı için önemli bir yer olan Dankoli Fetiş'ine uğrayacağız. Yerliler buraya iyi bir hasat dönemi, mutlu bir evlilik, okul başarısı vb. dileklerinin gerçekleşmesi için çubuklar bırakır, dilekleri gerçekleşirse adadıkları adağa göre bir keçi, bir tavuk ya da bir inek getirip onu kurban ederler. Fetiş üzerindeki kan, hurma alkolü veya yağ izleri birçok dileğin gerçekleştiğinin kanıtıdır.
Öğleden sonra, aynı adı taşıyan bir dağda bulunan eski Taneka köylerini keşfedeceğiz. Köyler, topraktan yapılmış, konik bir çatıyla kaplı yuvarlak evlerden oluşuyor. Köyün üst kısmı, sadece bir keçi derisiyle kendisini örten ve her zaman uzun bir pipo taşıyan fetiş rahiplerin yaşadığı yerlerdir. Bu kabile asırlardır bu alanda yaşamakta. Eski zamanlardan itibaren, diğer topluluklarla da birleştiler. Her grup kendi kültlerini sürdürürken, ortak dini ve siyasi kurumlar da tanımlamışlardır.
Natitingou’ya hareket ve varışta Fulani Kabilesi ziyareti.
Akşam yemeği ve konaklama Natitingou’daki otelimizde.

Yemekler: Sabah, Öğle, Akşam

KonaklamaHotel Tata Somba 4* vb.

7.Gün

7.GÜN - 14 Ocak 2024 Pazar: Natitingou – Kara(150km/3saat)

Adobe kaleleri, Ortaçağ kalelerine benzer şekilde, antik Afrika mimarisinin en güzel örneklerinden biridir. Tamamen elle inşa edilen evlerin stilleri ünlü İsviçreli mimar ve kent tasarımcısı Le Corbusier'i bile çok etkilemiştir.
Burada, yerel halkın yaşam tarzlarını daha iyi anlamak için birkaç eve misafir olacağız. Evleri, yerel halkın antropolojilerinin ve kozmolojisinin bir yansımasıdır - zemin kat, karanlığı ile ölümü temsil eder ve ataların yeridir; göğe açık olan ikinci kat, hayatı temsil eder ve büyük annelerin yeni ata olarak hangi ataların geri döndüğünü öğrenene kadar bebek tuttuğu yerdir - ancak o zaman bebeğin terastan inmesine izin verilir. Aile, gıda malzemeleri ve stoklar, düşmanların saldırması ihtimaline karşı güvenlik ve hayatta kalma için evin içinde saklanır. Yüzyıllardır bu insanlar, köle tüccarlarından kaçmak için Atakora Dağları'na sığınıyor.
Sınırdan Togo’ya geçiyoruz ve geceleme Kara’daki otelimizde.

Yemekler: Sabah, Öğle, Akşam

KonaklamaHotel Kara 4* vb.

8.Gün

8.GÜN - 15 Ocak 2024 Pazartesi: Kara – Tamale(260km/6saat)

Kahvaltının ardından Bassar kabilesini (Ateşin Efendileri) ziyaret edecek ve Ateş Dansı izleyeceğiz.
Togo’dan Gana’ya doğru yol alırken bu sefer cadıların izlerini takip etmeye çalışacağız.
Dagomba ile buluşma. Bu köyde sazdan çatılı yuvarlak kil kulübeler inşa ediyorlar. Köy şefinin evi, çatıyı destekleyen en büyük merkezi direğe sahiptir oldukça karakteristiktir.
Bugün şanslıysak, Gana’daki son cadı köylerinden birine girebiliriz. Cadıların hepsi köylerinden sürgün edildi çünkü gençlerin ölümü, gizemli hastalıklar ya da kötü bir hasat dönemi gibi kötü olaylardan sorumlu bulunmuşlar… Şimdi hepsi başka bir yerde yaşıyor.

Yemekler: Sabah, Öğle, Akşam

KonaklamaMariam Hotel 3* vb.

9.Gün

9.GÜN - 16 Ocak 2024 Salı: Tamale – Kumasi (390 km/7saat)

Kahvaltının ardından Kumasi’ye doğru yola çıkacağız. Yolculuğumuz yaklaşık 7 saat civarı sürecektir. ( Süre yol şartlarına göre değişiklik gösterebilir.)
Yerel bir restoranda öğle yemeği.
Kumasi’ye varış, otelde akşam yemeği ve konaklama.

Yemekler: Sabah, Öğle, Akşam

Konaklama: Lancaster Kumasi City Hotel 4* vb.

10.Gün

10.GÜN - 17 Ocak 2024 Çarşamba: Kumasi 

Bugün, geleneksel olarak kırmızı ya da siyah toga giyen yas tutanlarının katıldığı geleneksel bir Ashanti cenazesine katılacağız. “Cenaze” diyoruz, ancak bu bölgede “bayram” kutlaması anlamına geliyor. Bu tören sayesinde ölen kişinin ata olarak döneceğine ve ailesinin koruyucusu olacağına inanılır. Akrabaları ve arkadaşları güzel anılarından konuşurlar ve dansçılarla beraber kutlarlar.
Kumasi, eski Ashanti Krallığı'nın tarihi ve manevi başkentidir. Ashanti halkı, İngilizlerin Ashanti Ülkesini Gold Coast kolonisine kattıkları 19. yüzyılın sonlarına kadar Afrika'daki en güçlü krallıklardan biriydi. Bugün Asantehene'ye (Kral) ödenen haraç, geçmiş ihtişamının ve gücünün en iyi kanıtıdır. Neredeyse bir milyon kişilik nüfusu ile Kumasi, Batı Afrika'nın en büyük yerleşim yerlerindendir.
Bugün Ashanti Kültür Merkezini de ziyaret edeceğiz. Bir yerel Ashanti evinin birebir kopyasını da göreceğimiz merkezde zengin Ashanti eserleri koleksiyonunu inceleyeceğiz.

Yemekler: Sabah, Öğle, Akşam

KonaklamaLancaster Kumasi City Hotel 4* vb.

11.Gün

11.GÜN - 18 Ocak 2024 Perşembe: Kumasi – Elmina(250km/6saat)

 

Bugün Elmina Kalesi’ni ziyaret edeceğiz.
Elmina Kalesi 15. yüzyılda Portekizliler tarafından yapılmış Afrika'daki en eski Avrupa binasıdır. Farklı zamanlarda kale altın, fildişi ve nihayetinde köle ticareti yapmak için depo olarak kullanılmıştır. Bugün UNESCO Dünya Mirası alanı olarak kabul edilmektedir.
Elmina'daki eski Hollanda Mezarlığı’nın tarihi 1806'ya kadar uzanıyor. Kalenin dışında, çok sayıda büyük renkli balıkçı teknesi olan muhteşem bir balıkçı köyünü de göreceğiz.
Eski kentte, eski “Asafo”ların türbeleri olan Posuban'ı, büyük renkli heykelleri olan savaşçıları göreceğiz. Eski şehirdeki sokaklar çok canlı bir atmosfere sahiptir ve bu da bizi Elmina'nın yoğun bir sömürge şehri olduğu zamana götürecek.
 

 

  Yemekler: Kahvaltı, öğle, akşam.

  Konaklama: Coconut Grove Hotel 4* vb.

 

12.Gün

12.GÜN - 19 Ocak 2024 Cuma: Elmina - Accra – İstanbul(170km/4saat)

  • Kahvaltının ardından Accra’nın sokaklarını keşfe çıkacağız. Tabut üreticilerini de ziyaret edeceğiz.
  • Yerel bir restoranda öğle yemeğimizi yiyoruz.
  • Sonrasında Jamestown’u gezeceğiz ve  alış veriş için vaktimiz olacak.
  • Akşam saat 20:55’te Türk Hava Yolları’nın TK630 sefer sayılı İstanbul uçuşuna binmek üzere havaalanına transfer.
  • 20 Ocak 2024 Cumartesi yerel saatle saat 06.55’te İstanbul’a varış ve bu benzersiz programın sonu.

 

                  Dünya Değişmeden bir başka rotada görüşmek üzere…

 

Yemekler: Kahvaltı ve öğle.

Rota Tarih Uçuş No Kalkış Saati İniş Saati
İstanbul - Cotonou / THY 8 Ocak 2024 TK 559 18:30 23:40
Accra - İstanbul / THY 19 Ocak 2024 TK 630 20:55 06:55 (+1)​

Neler Dahil?

• 11 gece kahvaltı dahil konaklama

• Programda belirtilen tüm transferler, tüm turlar ve tüm geziler,

• Dünya Değişmeden rehberlik hizmetleri,

• Yerel rehberlik hizmetleri,

• 11 öğle yemeği ve 10 akşam yemeği,

• Özel araçlarla programda belirtilen tüm ulaşımlar,

• Şehir vergileri,

• Araç içi limitli su ikramı,

• 65 yaşa kadar iptal ve sağlık teminatlı seyahat sağlık sigortası (3000 Euro’ya kadar teminatlı),

• Parklara, kültürel alanlara ve

korunan alanlara giriş ücretleri.

Neler Hariç?

• İstanbul – Cotonou / Accra - İstanbul gidiş-dönüş uçak biletleri,

• Yurt dışı çıkış harcı,

• Togo, Benin ve Gana vize ücretleri  ve servis bedelleri,

• İçecekler,

• 65 yaş üstü iptal ve sağlık teminatlı seyahat sağlık sigortası (75 yaşa kadar 25 EUR, 76 yaş ve üzeri 35 EUR),

•Kişisel harcamalar.

Müşteri Memnuniyeti

Ödeme Planı

Benin ,Gana ,Togo

11 Gece 12 Gün 08 Ocak 2024 19 Ocak 2024

Voodoo ülkesinin kalbinde, ormanların son büyük Afrika monarşilerinin ihtişamına tanık oluyoruz....

Bu turda kontenjanımız tükenmiştir.
Biz sizi arayalım
Sosyal Medyada Paylaş
BENZER TURLAR

Tulga Ozan Eşliğinde!

Senegal – Gambia – Gine-Bissau 04 Şubat 2024 - 15 Şubat 2024

Değişen dünyaya karşı geleneklerini korumayı başaran hepsi birbirinden ilgi çekici 3 farklı ülkeyi keşfe çıkıyoruz.

4950 € Detay

BAYRAM TURU

AMADEUS SILVER 3 İLE BAŞTANBAŞA ORTA AVRUPA 09 Nisan 2024 - 16 Nisan 2024

DLX Nehir Gemisi Amadeus Silver 3 ile Tuna Nehri & Baştanbaşa Orta Avrupa turu: Konforlu gemi seyahati, etkileyici manzaralar ve tarihi şehirlerle dolu bir keşif! 

1799 € Detay

BAYRAM TURU

5* DLX VIVA ONE İLE LALE DÖNEMİNDE REN NEHRİ 09 Nisan 2024 - 16 Nisan 2024

5 yıldızlı lüksün, tarihi büyüleyicilikle buluştuğu unutulmaz bir yolculuğa katılmaya hazır mısınız? Şeker Bayramı ve Lale Dönemi'nde Ren Nehri boyunca seyahat ederek, eşsiz güzellikteki lale bahçelerini keşfedin ve Viva One Nehir Gemisi'nin konforunda rahatlayın. Bu tatil, rüya gibi anılarla dolu olacak!

1699 € Detay
Biz sizi arayalım

Gana - Benin - Togo: Voodoo Festivali